Glazenwasser Ruddervoorde (8020)

Vind de beste glazenwasser in Ruddervoorde (8020) en omstreken

Op zoek naar een ramenwasser uit Ruddervoorde (8020)? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij brengen je in contact met de beste glazenwassers uit regio Ruddervoorde (8020). Zij nemen binnen de 48u contact op en werken een gratis offerte uit. Vergelijk hun prijzen en bespaar!

Maak jouw afspraak »
Glazenwasser Ruddervoorde (8020)

Prijs glazenwasser Ruddervoorde (8020)

Hoeveel kost een ramenwasser? Gemiddeld betaal je voor een glazenwasser 40 à 50 euro (incl. btw). De prijs hangt wel af van verschillende factoren, zoals het soort huis. Dit zijn de richtprijzen voor glazenwassers in Ruddervoorde (8020):

Soort huis Prijs glazenwasser
Rijwoning 20 – 30 euro
Halfopen bebouwing 30 – 45 euro
Vrijstaande woning 45 – 60 euro

Wat bepaalt de prijs van een glazenwasser?

De exacte kostprijs van een glazenwasser hangt dus van verschillende factoren af. Naast het type woning moet je ook rekening houden met:

 • Aantal ramen
 • Grootte van de ramen: Grote raampartijen zoals schuiframen nemen meer tijd in beslag en zijn dus duurder.
 • Bereikbaarheid van de ramen: sommige ruiten zijn erg moeilijk bereikbaar. Denk maar aan koepels, lichtstraten of verandadaken. Soms moet de glazenwasser hiervoor een hoogtewerker inzetten.
 • Verplaatsingskosten: Zoek daarom een glazenwasser uit regio Ruddervoorde (8020) (2000 t.e.m. 2040). Zo blijven de verplaatsingskosten beperkt.
 • Prijsverschillen tussen glazenwassers

Glazenwasser kiezen: hoe offertes vergelijken?

Glazenwassers hanteren uiteraard hun eigen prijzen. Kies dus niet voor de eerste de beste ramenwasser! Laat eerst een gratis offerte opmaken. Dit kan zelfs telefonisch of per mail. De glazenwasser maakt een prijsofferte op basis van:

 • Hoe grondig de ramen gewassen moeten worden (profielen, binnen- en buitenkant, …)
 • Aantal te wassen ramen (in m²)
 • Aantal verdiepingen
 • Geschatte aantal werkuren
 • Frequentie (in geval van een onderhoudscontract)
 • Benodigdheden (hoogtewerker, extra schoonmaakproducten, …)
Glazenwasser in actie
Ramen wassen zonder strepen? Onze glazenwassers weten er wel weg mee.

Waarom uw ramen laten wassen?

Vuile ramen geven geen goede indruk. Het leidt de aandacht af van de troeven van jouw woning, appartement, winkel of bedrijf. Doe daarom een beroep op een professionele ruitenwasser uit Ruddervoorde (8020) om de ramen te lappen. Dit kan zowel voor een eenmalige onderhoudsbeurt als voor regelmatige onderhoudsbeurten. Zo zien jouw ruiten er weer glashelder uit.

Hoe werkt een glazenwasser?

Glazenwasser met tucker poleEen glazenwasser staat in eerste instantie in voor de reiniging van het glas (zowel binnenkant als buitenkant) en het schrijnwerk van de ramen en deuren. Indien gewenst kan de ramenwasser ook de volgende zaken proper houden:

 • Glazen binnendeuren
 • Glazen balustrades
 • Rolluiken
 • Veranda’s

Bij winkels of andere bedrijven zal de glazenwasser uiteraard ook de etalage, showrooms en andere glaspartijen voor zijn rekening nemen.

Qua methode zijn de meeste glazenwassers niet zo revolutionair: ze zweren trouw bij water, zeep, spons, zeemvel en ramenwisser. Het glas met specifieke schoonmaakproducten behandelen is natuurlijk ook mogelijk. Bij moeilijk bereikbare vensters of raampartijen maken ze gebruik van hoogtewerkers of een tucker.

Zelf ramen wassen?

Vensters kan je uiteraard zelf wassen, maar soms zijn ze heel moeilijk bereikbaar. Denk maar aan het glazen dak van een veranda of een ramenpartij op de bovenste verdieping. Twijfel je? Probeer die dan in geen geval zelf te wassen, maar doe een beroep op een professionele glazenwasser!

De glazenwasserij is een stiel apart die de nodige ervaring, voorbereiding en het juiste materiaal vereist. Elke ramenwasser heeft de standaard hulpmiddelen (een emmer, spons, zeemvel en afwasmiddel), maar ook zijn eigen materiaal:

 • Ladders
 • Hoogtewerker
 • Tucker Pole-systeem: Dit is een systeem waarbij een spons aan een uitrekbare stok (tot 20 meter) bevestigd is. Meestal gebruikt men de tucker in combinatie met een schoonmaakproduct en gedemineraliseerd water. Dit systeem noemt men ook wel het osmosesysteem en is vaak efficiënter en goedkoper dan een hoogtewerker.

Glazenwasser diensten

Een glazenwasser te Ruddervoorde (8020) zal in de eerste plaats… ramen wassen natuurlijk. Dit is uiteraard de kerntaak van een ramenwasser. Maar glazenwassers zijn van verschillende markten thuis en nemen ook andere opdrachten aan. Een overzicht:

Ramen lappen

Of het nu gaat om hoge of lage ramen, grote of kleine, binnen- of buitenkant… een ramenwasser wast elk raam dat hij tegenkomt. Ben je particulier of gaat het om een kantoor, winkel of ander bedrijfspand? Onze ramenwassers doen het allemaal!

Rolluiken reinigen

Naast ramen wassen reinigen glazenwassers ook de rolluiken als dit gewenst is. De rolluiken schoonmaken is immers een moeilijke en tijdrovende taak. Vraag je glazenwasser dus om de rolluiken samen met de ramen te wassen!

Zonnepanelen reinigen Ruddervoorde (8020)

Sinds de opkomst van de zonne-energie hebben glazenwassers zich ook gespecialiseerd in het reinigen van zonnepanelen. Hiervoor gebruiken ze osmosewater. Dit is gedemineraliseerd water. Wanneer het met vuil in contact komt, wordt het vuil onmiddellijk geabsorbeerd en verwijderd.

Op die manier bescherm je jouw zonnepanelen tegen rendementsverlies, want zonnepanelen raken na verloop van tijd bedekt met stof, bladeren of ander vuil. Dit heeft gevolgen voor de zonnepanelen:

 • Rendementsverlies: De zonnepanelen nemen minder zonlicht op, waardoor ze minder energie opwekken. Na 1 jaar kan het rendement al met 5 tot 8% gedaald zijn.
 • Hotspots: Hotspots zijn plaatstelijke verhitingen in het zonnepanelen. Ze ontstaan bij zonnecellen die geen zonlicht zien. Die gedragen zich dan als een weerstand. Door de stroom van de werkende zonnecellen ontstaat er oververhitting op deze plaatsen. Zware oververhitting kan tot permanente schade en zelfs een defect van het zonnepaneel leiden.

Door je zonnepanelen 1 à 2 maal per jaar te reinigen ben je gegarandeerd van perfect werkende zonnepanelen met een optimaal rendement.

Zonnepanelen reinigen Ruddervoorde (8020)

Vraag: “Is je zonnepanelen reinigen nu echt nodig?”

Heel veel mensen denken dat zonnepanelen zich vanzelf reinigen dankzij regenwater. Dit klopt niet. Hoewel de regen het grootste vuil wegspoelt, blijft hardnekkig vuil (zoals vogeluitwerpselen) op de panelen echter.

Neem dus geen risico en laat je zonnepanelen op geregelde tijdstippen reinigen door een glazenwasser uit regio Ruddervoorde (8020). Zo ben je zeker van een optimaal rendement, een langere levensduur van de zonnepanelen en een proper dak!

Dakgoten reinigen

Last van verstopte dakgoten of vuil regenwater met een vieze geur? Dan is het hoog tijd om je dakgoten te laten kuisen. Ook deze klus kan je overlaten aan een glazenwasser uit Ruddervoorde (8020) (2000 t.e.m. 2040). Om verstoppingen te voorkomen laat je best éénmaal per jaar de dakgoten reinigen.

Ramenwasser kiezen: tips

De beste manier om kraaknette ramen te krijgen is een glazenwasser met jarenlange ervaring in te schakelen. Een professionele ramenwasser is een garantie op een brandschoon resultaat. Bovendien hebben ze vaak ook uitstekende tips om je ramen langer proper te houden.

Laat je dus niet alleen leiden naar de prijs van de glazenwasser. Hoe lang is de glazenwasser al actief? Zijn er positieve of negatieve commentaren te vinden? Komt de ramenwasser uit de regio van Ruddervoorde (8020)? Ten slotte spreekt ook de eerste indruk van de glazenwasser boekdelen. Als de glazenwasser langs komt om de offerte op te maken, weet je vaak al snel welk vlees je in de kuip hebt.

[FAQ] Vaak gestelde vragen over glazenwassers

Moet ik aanwezig zijn tijdens het glazenwassen?

+
In sommige gevallen is het niet noodzakelijk om aanwezig te zijn tijdens het ramen wassen. Bijvoorbeeld als de ramenwassers de ramen enkel langs buiten moeten wassen. Maar wij raden toch sterk aan om bij de eerste afspraak aanwezig te zijn. Zo kunnen er duidelijke afspraken gemaakt worden en zijn er geen misverstanden.

Hoe vaak moet een ramenwasser komen?

+
De frequentie of het aantal keren dat een glazenwasser de ramen komt wassen, bepaal je helemaal zelf. Veel hangt af van hoe snel de ramen vuil worden. In sommige gevallen moeten de ramenwassers maar 2 à 3 per jaar komen, in andere gevallen zijn er onderhoudscontracten waarbij de ramenwassers elke maand langskomen.

Hoe snel kunnen ramenwassers een afspraak maken?

+
Onze glazenwassers contacteren u telefonisch binnen de 48u voor een gratis offerte. Als de planning het wat toelaat, kunnen zij al binnen de 5 werkdagen langskomen om jouw ruiten en vensters te kuisen.

Is een onderhoudscontract interessant?

+
Bij een onderhoudscontract moet je de voor- en nadelen afwegen. Met een onderhoudscontract ben je zeker van propere ramen en een iets lagere prijs per poetsbeurt. Zonder onderhoudscontract zal de prijs per poetsbeurt iets hoger zijn, maar je beslist zelf wanneer de ramenwasser moet komen.
Controleer bij een onderhoudscontract zeker of het mogelijk is om een afspraak te annuleren en of er een opzegperiode is.

Contact


Op zoek naar een glazenwasser? Wij brengen u in contact met de beste glazenwassers uit Ruddervoorde (8020) en omstreken. Vul ons contactformulier in en onze glazenwassers bellen u binnen de 48u!

1*. Hoeveel ruiten wenst u te laten wassen?
2*. Wat is de gewenste schoonmaakfrequentie?
3*. Wenst u ook een offerte voor traditionele schoonmaakdiensten?
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Glazenwassers Ruddervoorde (8020): overzicht

Woont u niet in Ruddervoorde (8020), maar in een andere gemeente in Ruddervoorde (8020)? Geen probleem, wij hebben een netwerk van glazenwassers over gans België. Zoek uw gemeente in onderstaande lijst en vind de beste glazenwasser uit uw buurt.